Auckland

Hej!

Nu har vi bilat igenom hela syd- och nordön. Vi firade jul i Nelson på ett litet större hostel där det bara var massa ungdomar. Det blev en väldig lyckad julafton och vi fick till och med lite lite julkänsla. Vi gjorde ett eget julbord som blev över förväntan god. Det enda minuset under kvällen var utgången. Vi trodde vi skulle få komma ut på en stor klubb där vi kunde dansa. Men det var världens minsta trubadurbar istället. Sen stängde alla uteställen redan klockan 12, så det blev en tidig hemgång. Eftersom dom firar julafton dagen efter oss så var det så tidig stängning.

Nu har vi  i alla fall bilat oss uppåt i landet och har åkt färja till nordön. Nu befinner vi oss i Auckland som är NZ's största stad. Här ska vi fira nyår och stanna kvar tills på onsdag då vi drar vidare till Fiji och moa, lisa och kippe drar direkt till Australien. 

Igår testade vi på utelivet här i Auckland. Vet inte riktigt vad jag ska säga om det annat än att det är svårt att vara 8 pers som inte har någon aning om vilket håll klubbarna ligger eller vilken man sen ska välja. Nu gäller det bara att hitta ett sjukt bra ställe tills på nyår. Två nya zeeländare vi snackat med sa att alla drar här ifrån på nyår och åker mer mot sydön och queenstown. Vi får hoppas att dom inte bokstavligt menar alla. Eftersom det är den största staden här så lär det ju finnas nånting tycker man :)

Nu ska jag och lovi skypa med felicia om allt går enligt planerna :) Kan lägga upp bilder senare idag för nu har vi intenet några timmar till!


Julmys

Idag gick vi upp tidigt och åkte till Hanmer springs, tog väl cirka 5 timmar med bilen. Det här är det bästa hostlet vi har bott på hittils. Det är skit mysigt här och det bjuds på gratis frukt, klass och mjölk vilket är bra för oss fattiga backpackers. Nu har vi precis bakat pepparkakor och dricker blåbärsglögg. Så lite julkänsla har vi allt. När vi kom fram hit så drog vi till några varma pooler som ska vara kända här i staden.

Det är en svensk som jobbar här så det är hon som fixat i ordning allting. Vi stog för bakningen och ätandet av degen :)



Här är lite random bilder från NZ! Nu ska vi sova såhär dagen innan julafton. Godnatttt

Fullspackad dag

Hej hej!

Sitter nu pa varldens segaste dator i Franz josef. Idag var jag och marcus uppe tidigt och akte hellikopter upp till en glaciar och sen tillbaka till 11 igen. Sen at vi lunch med dom andra och drog ut och hajkade i 6 timmar. 1,29 mil blev det i fetaste terrangen. Vi drog oss ibland upp fran tranrotter for det var sa mycket terrang. Vi korsade vattenfall och gick over sjukaste stallerna. Men vad gor man inte for att spara pengar och ge sig ut pa egen tur till glaciarerna. Fint var det nar vi val kom fram. Men alla var helt sjukt doda!

Tankte passa pa och skriva grattis till varldens basta syster ocksa som fyller ar imorgon. Hinner nog inte skypa for vi ska bara aka massa bil imorgon till en annan stad.

Nu ar tiden pa datan slut. Far uppdatera med bilder sen!

God Jul till alla om jag inte hinner uppdatera!


Nya Zeeland

Hejhej!

Har varit dåligt med uppdatering här. Men här är det inte några fria nätverk så det är så sjukt dyrt att hyra internet. Men vi mellanlandade i alla fall först i aussie där vi tillbringade ett dygn. Sen flög vi vidare till Christschurch där vi var två nätter. Det var jätte lite folk där och d¨åligt med tillgängliga hostel för det hade nyss varit en jordbävning där så mycket av staden var avstängd. När vi kom dit så fick vi en chock för att det var så himla kallt. Snacka om kontrast mot Bali. Jag och Lovisa var tvungna att gå och köpa varsin jacka.

Men nu är vi i alla fall i Quuenstown, här är det varmare och verkligen världens finaste stad. Nya zeeland är verkligen ett land alla måste åka till. Hur som fint som helst verkligen! Landet känns helt rent och orört, sååååååå vackert. Imorgon får vi våra två bilar som vi har hyrt. Vi ska ha dem i tio dagar nu och dra vidare norrut.

Här har vi hunnit med milford sound, rafting, ridtur där dom spelade in sagan om ringen och vissa hoppade bungy jump. Fallskärm spar vi till aussie. Orkar inte skriva något om det nåt nu. Tiden tickar iväg så internet dör snart.

Nu sitter vi i alla fall ute med några andra svenskar här på hostlet (oklart hur det stavas i bestämd form) och lyssnar på när dom sjunger och spelar gitarr :D riktigt duktiga är dom!

Hadeee

Bedbugs

Okej, det blev inget mer inlägg igår. Orkade inte pallra mig till restaurangdelen där det finns internet. Men nuså!

I söndags när vi var ut på en klubb så skulle jag lovi och lisa gå från uteterassen till dansgolvet och då var golvplattorna lite ojämna så lisa vrickar till foten och sen ramlar på den. Det resulterade i att hela fotknölen svullnade upp stor som en tennisboll. Den var verkligen helt sjukt svullen. Vi andra springer och försöker få tag på is och bandage. Efter det så fick vakterna komma och hjälpa lisa ner från trappen som är väldigt smal. Vi befann oss på fjärde våningen och lisa kunde inte ens röra foten så vi var nästan säkra på att den var bruten.

När vi väl kom ut på gatan så tog vi en taxi till sjukhuset. Där tog det sin lilla tid att smärtstillandet skulle hjälpa, men när morfinet sen väl börjat verka så började lisa as garva isället :) Foten var inte bruten vilket var skönt, det var en vrickning och ledbanden hade töjts ut. Så vi får se hur länge hon kommer behöva hoppa på kryckor. Först fick hon såna där snygga kryckor som dom har på sunes sommar, som man har under armarna. Men vi hittade sen riktiga på apoteket.

När vi kom hem från sjukan ca halv 3 på natten så lös vi med ficklampa i sängarna för att se om vi också fått bedbugs, och visst hade vi fått det. Jag, lovi och marcus fick packa ihop alla våra saker och byta rum, lysa igenom varenda litet plagg för att sen kunna sova. Varken jag eller m har fått några bett, men lovisa har fått ganska mycket på ryggen och armarna. Som tur är så är det i alla fall inte farligt. Det jobbiga är bara om dom laggt ägg i ens väska eller om man har det med sig i bagaget.

Idag har vi bara legat vid poolen hela förmiddagen och nu är klockan lite över tre så nu blir det en lång väntan till planet går kl 23 ikväll. Hoppas alla har en bra lucia där hemma. Ät lite lussebullar åt oss ockå :)

Inlägg från igår

Internet var segt igår så det här är ett inlägg som skulle publiceras igår. Kan göra ett nytt inlägg senare idag för det har hänt mycket sen jag skrev det här!!

Här på Kuta regnar det för tillfället. Som det ser ut nu kommer det inte bli nå sol alls idag. Nu har också jag fått penicillin mot min mage som gör väldigt oooooont. Marcus har varit sjuk i fyra dagar nu också. Det är bara Lovi som hittills inte har haft nå värre sjukdom. Moa har utslag på hela kroppen och har tidigare ätit penicillin mot det, men idag när dom var till en annan läkare så konstaterade han att det var bed bugs.. Så nu har hon fått en salva som ska hjälpa mot det. Daniel och hon ska byta hotellrum nu, så hoppas det blir bra.

I förrgår så mådde Julle också dåligt, han hade först bara ont i magen som vi alla verkar ha. Men sen på kvällen så började han spy massa, och det slutade med att han började spy blod.. Skit läskigt! Men som tur var så va jag marcus och kippe hemma och mådde dåligt så vi kunde efter många försök få dit en doktor. Eftersom klockan var cirka 1 på natten så var det inte det lättaste. När det väl kom två doktorer dit så kunde dom knappt prata engelska, men han fick penicillin i alla fall och mådde bättre redan dagen efter. Så nu mår alla helt okej när medicinen börjat verka. På tisdag flyger vi vidare mot Nya Zeeland, det ska bli kul att få se nåt nytt. Och ser verkligen fram emot att hoppa fallskärm :D

Här på hotellet så har vi träffat en supertrevlig australiensk familj som har världens sötaste barn. Först en 1 åring som jag förövrigt tycker ska bli Emilias framtida man. Sen en tre åring som heter Roy. Vi leker med han i poolen om dagarna och det är ju verkligen hur sött som helst med små ungar som pratar engelska! Vi har fått deras mailadress så vi ska höra av oss till dom och kanske hälsa på dom när vi kommer till Melbourne =)






bilder



Alla verkar vilja att jag lägger upp mer bilder. Så varsågoda. Tog en halvtimme att få upp dom här, så njuuuuuut

Sista dagen på Gilli


Här på Gilli har vi verkligen rehab från partylivet på Kuta. Imorgon drar vi tillbaka till kuta och stannar där den sista tiden vi har kvar på Bali. Här på ön har det varit mycket sämre väder så det har varit lite tråkigt. Eftersom det här är en sån liten ö som är helt utan motortrafik pch inte alls lika mycket turister så finns det inte så mycket att göra annat än att hänga på hotellet om det inte bjuds på sol.

Det har varit skönt med lite rehab här på ön, men nu tror jag alla är rastlösa av allt softande. Nu är vi taggade på att komma tillbaka till kuta och se skygardens nya festschema. Igår var det andra advent och vi firade även en månad som nu gått av resan.

Nu ska jag sova lite middag, sov ingenting inatt kändes det som.

Gilli

Helllllllo! Nu är vi på Trawangan som är en av de tre Gili öarna. Här är det verkligen jätte fint, havet är helt klarblått och väldigt varmt. Inatt sov vi i en bungalow där toaletten hade öppen tak/vägg rakt ut. Så det stod en lapp att man alltid måste stänga dörren så att inga djur kommer in till själva rummet. När Julle skulle på toa mitt i natten så hade det suttit en stor ödla ovanför toaletten. Småödlor är det överallt så det är ju inte så läskigt längre, men den här hade varit en stor. Vi vaknade cirkus 4 inatt av böneutrop som låter skit högt, sen efter det så började hönorna att låta massa. Kändes som vi var på en stor bodgård!

Nu har vi i alla fall bytt till ett annat hotell där vi alla sover i ett stort familjerum. Där på rummet har vi tv, dvd och lite filmer. Så ikväll kanske vi ska kolla någon film. Lisa, moa och daniel äter penicillin så det passar bra att vi är här på Gili då det inte är lika mycket folk och fester här. Här finns det heller inga mopeder eller bilar så det är väldigt lugnt på det sättet. Här åter man istället häst och vagn.

Nu sitter vi vid en restaurang som ligger precis bredvid hotellet och äter en frukttallrik med yoghurt. Bra lunch! Internet här är seeeeeeeeeeeegt, så alla bilderna verkar inte vilja komma upp.. Får ladda upp dom en annan dag :)



RSS 2.0